BAKALIE
LOPER DE GRAAF
DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ O NASZYM ŚWIECIE BAKALII
Arachidy
Orzeszki ziemne stanowią doskonałą przekąskę, dodatek do sałatek, ciast, deserów i dań wytrawnych oraz potraw azjatyckich….
![](https://justynaslusarz.pl/wp-content/uploads/2023/07/arachid.png)
![sesame, sesame seeds, seeds-1273446.jpg](https://justynaslusarz.pl/wp-content/uploads/2023/06/sesame-sesame-seeds-seeds-1273446.jpg)
Sezam
Ziarna sezamu znane już w starożytności są jednym z najcenniejszych dodatków uzupełniających wartość wielu potraw ze względu na zawarte w nich bogactwo witamin i składników mineralnych. Smak i aromat sezamu nadaje potrawom niepowtarzalny orientalny charakter. Sezam jest niezastąpionym dodatkiem smakowym do ciast, pieczywa i różnego rodzaju deserów.
Migdały
Czynność tak prosta jak sięgania po cztery migdały dziennie pomoże Ci zwiększyć wydajność, z jaką pracuje Twój mózg. Dzieje się tak dzięki temu, że produkt ten zawiera substancję znaną jako tokoferol
oraz kwasy tłuszczowe. Doskonale wpływa to na pamięć.
![](https://degraaf.pl/wp-content/uploads/2023/07/rozproszone-migdaly-w-czarnym-wiadrze-na-ciemnym-drewnianym-stole-widok-z-boku-scaled.jpg)
![](https://justynaslusarz.pl/wp-content/uploads/2023/06/nerkowce-1.png)
Nerkowce
Owoce nanercza zachodniego, czyli drzewa, które przez lata było wykorzystywane jedynie do pozyskiwania drewna. Dopiero w poprzednim stuleciu odkryto, że jego owoce są jadalne, a przy okazji również bardzo smaczne i zdrowe.
Orzechy laskowe
Wszyscy je znamy, lubimy i chętnie spożywamy jako zdrową przekąskę. Wśród oferowanych przez nas zdrowych i smacznych produktów nie mogło zabraknąć orzechów laskowych
![sesame, sesame seeds, seeds-1273446.jpg](https://justynaslusarz.pl/wp-content/uploads/2023/07/obrane-orzechy-laskowe-w-misce-na-szarym-betonowym-tle-1-scaled.jpg)
![coconut, tropic, exotic-4795390.jpg](https://justynaslusarz.pl/wp-content/uploads/2023/06/coconut-tropic-exotic-4795390-1.jpg)
Kokos
Palma kokosowa, czyli inaczej kokos właściwy (a bardziej oficjalnie Cocos nucifera), jego nazwa w sanskrycie to kalpa vriksha , co tłumaczy się jako:
„drzewo, które zaspokaja wszystkie potrzeby życia”.
Pasty orzechowe
Nasze pasty dodawane do wielu produktów podnoszą ich wartość odżywczą oraz wzbogacają ich smak. Mają zastosowanie w branży cukierniczej, piekarniczej jak i w produkcji zdrowej żywności.
![sesame, sesame seeds, seeds-1273446.jpg](https://degraaf.pl/wp-content/uploads/2023/06/istockphoto-670950858-612x612-4.jpg)
![pistachio, seeds, shelled-7574181.jpg](https://justynaslusarz.pl/wp-content/uploads/2023/06/pistachio-seeds-shelled-7574181.jpg)
Pistacje:
Smaczny, zielony orzech z twardą łupiną i chrupiącym jądrem. Już ponad 10.000 lat temu pistacje były sadzone jako rośliny uprawne na Bliskim Wschodzie, zwłaszcza w Syrii. Do dziś są tam przysmakiem, stanowiącym część długiej historii kultury wielu krajów tego regionu.
Orzechy makadamia:
Orzechy makadamia pochodzą z drzew makadamia (Macadam) należących do rodziny srebrnikowatych (Proteaceae). Rośliny z rodzaju Macadamia uprawiane są głównie w Australii, RPA, Kenii i USA.
![pistachio, seeds, shelled-7574181.jpg](https://justynaslusarz.pl/wp-content/uploads/2023/07/makadamia-1.png)
Współpraca
Dzięki naszym składnikom Twoje produkty będą świeże i atrakcyjne oraz naturalne w smaku.
Naszym celem jest zostać Twoim partnerem biznesowym na wiele lat.