BAKALIE

LOPER DE GRAAF

DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ O NASZYM ŚWIECIE BAKALII

Arachidy

Orzeszki ziemne stanowią doskonałą przekąskę, dodatek do sałatek, ciast, deserów i dań wytrawnych oraz potraw azjatyckich….

sesame, sesame seeds, seeds-1273446.jpg

Sezam

Ziarna sezamu znane już w starożytności są jednym z najcenniejszych dodatków uzupełniających wartość wielu potraw ze względu na zawarte w nich bogactwo witamin i składników mineralnych. Smak i aromat sezamu nadaje potrawom niepowtarzalny orientalny charakter. Sezam jest niezastąpionym dodatkiem smakowym do ciast, pieczywa i różnego rodzaju deserów. 

Migdały

Czynność tak prosta jak sięgania po cztery migdały dziennie pomoże Ci zwiększyć wydajność, z jaką pracuje Twój mózg. Dzieje się tak dzięki temu, że produkt ten zawiera substancję znaną jako tokoferol
oraz kwasy tłuszczowe. Doskonale wpływa to na pamięć.

Nerkowce

Owoce nanercza zachodniego, czyli drzewa, które przez lata było wykorzystywane jedynie do pozyskiwania drewna. Dopiero w poprzednim stuleciu odkryto, że jego owoce są jadalne, a przy okazji również bardzo smaczne i zdrowe.

Orzechy laskowe

Wszyscy je znamy, lubimy i chętnie spożywamy jako zdrową przekąskę. Wśród oferowanych przez nas zdrowych i smacznych produktów nie mogło zabraknąć orzechów laskowych

sesame, sesame seeds, seeds-1273446.jpg
coconut, tropic, exotic-4795390.jpg

Kokos

Palma kokosowa, czyli inaczej kokos właściwy (a bardziej oficjalnie Cocos nucifera), jego nazwa w sanskrycie to kalpa vriksha , co tłumaczy się jako:
„drzewo, które zaspokaja wszystkie potrzeby życia”.

Pasty orzechowe

Nasze pasty dodawane do wielu produktów podnoszą ich wartość odżywczą oraz wzbogacają ich smak. Mają zastosowanie w branży cukierniczej, piekarniczej jak i w produkcji zdrowej żywności.

sesame, sesame seeds, seeds-1273446.jpg
pistachio, seeds, shelled-7574181.jpg

Pistacje:

Smaczny, zielony orzech z twardą łupiną i chrupiącym jądrem. Już ponad 10.000 lat temu pistacje były sadzone jako rośliny uprawne na Bliskim Wschodzie, zwłaszcza w Syrii. Do dziś są tam przysmakiem, stanowiącym część długiej historii kultury wielu krajów tego regionu.

Orzechy makadamia:

Orzechy makadamia pochodzą z drzew makadamia (Macadam) należących do rodziny srebrnikowatych (Proteaceae). Rośliny z rodzaju Macadamia  uprawiane są głównie w Australii, RPA, Kenii i USA.

pistachio, seeds, shelled-7574181.jpg

Współpraca

Dzięki naszym składnikom Twoje produkty będą świeże i atrakcyjne oraz naturalne w smaku.
Naszym celem jest zostać Twoim partnerem biznesowym na wiele lat.

Scroll to Top